http://www.northsails.org/foto/sy.jpg


SuperYacht

Nedavna značajna ekspanzija u SuperYacht seriji dijelom je potaknuta i razvojem North Sails tehnologije za izradu jedara. Kao pioniri u laganim, niskorastezljivim platnim jedara i trodimenzionalnoj tehnologiji izrade jedara primijenili smo našu jedinstvenu tehnologiju i stručnost u stvaranju jedara za velike jedrilice koja su znatno lakša, čvršća i izdržljivija. Rezultat... velike jahte koje imaju jednake odzive i upravljive su kao i upola manje jedrilice. Velike jedrilice prvenstveno su bile izrađivane za luksuz, komfor i prestiž dok su sad sposobne i za jedrenje.North prednosti

Ušteda na težini opreme i jedara ima velik utjecaj na SuperYaht dizajn i performanse. Za velike jahte, korištenje laganih jedara je jednako uklanjanju Volkswagena iz opute. Lagana jedra omogućuju uklanjanje balasta radi poboljšanja performansa ili dodavanja dodatne brodske opreme bez žrtvovanja performansi.

» Lakše jedro značajno poboljšava performanse pri laganim vjetrovima zato jer jedro zadržava formu.

» Niskorastezljiva jedra zadržavaju formu pri različitim jačinama vjetra. Rezultat su dramatično poboljšane uzvjetrinske performanse pri različitim jačinama vjetra.

» Lagana jedra snižavaju težište sistema broda, smanjuju nagibanje i poboljšavaju upravljivost.

» Lagana jedra zahitjevaju manje potrebe za trimanje, rolanje i uskladištenje.